Linepraatsjes

Padelbaan in Reduzum?

26 september 2021

Padel is upcoming en toegankelijk voor alle leeftijdscategorieën. Hier liggen dan ook mooie kansen voor tennisverenigingen om door te groeien. Tennisvereniging Stânfries heeft besloten om te onderzoeken of een padelbaan in Reduzum haalbaar is en of dit een mooie toevoeging kan zijn.
Heb je hier vragen over, of ideeën, neem gerust contact op met Eetske of stuur een e-mail naar tvstanfries@live.nl

Gymnastiekvereniging Stanfries start weer!

25 september 2021

De gymnastiekvereniging in Reduzum start weer! En wel met drie verschillende lesprogramma’s voor kinderen en senioren:

Op zaterdag 9 oktober 2021 viert Gymnastiekvereniging Stanfries feest met een demo van 14:30 - 16:30 uur in de gymzaal. Volg de Facebookpagina GV Stanfries en houdt de website www.gymnastiekstanfries.nl in de gaten! Ook volgt informatie op www.reduzum.com en in de Linepraat.

Samen eten is zoveel leuker

24 september 2021

We gaan weer meer met elkaar eten in het lokaal. En wel op woensdag 29 september om 12.30 uur, de inloop is vanaf 12 uur Iedereen die mee wil doen is van harte uitgenodigd om mee te komen eten.
De kosten zijn 5 euro voor een heerlijke maaltijd.U kunt zich op geven bij: Jelly van der Zijl Tel 0566 602399 of Mail: t.postuma@kpnplanet.nl

Start senioren gym

23 september 2021

Voor senioren uit de trije doarpen start vanaf woensdag 29 september weer een wekelijks beweeguurtje. Samen bewegen levert een bijdrage aan gezond en vitaal oud worden en uw ontmoet mensen uit uw buurt. U kunt meedoen op uw eigen niveau en tempo. Kom woensdag vrijblijvend eens langs.
Grada Stoker uit Grou zal op woensdagmorgen van 9 tot 10 uur de lessen verzorgen. Bewegen voor ouderen is een onderdeel van de www.gymnastiekstanfries.nl . Meer informatie over inhoud van de les via Jelly van der Zijl Tel 0566 602399. gvstanfries@outlook.com

Infomatiebijeenkomst Theatergroep FIER

22 september 2021
Het nieuwe stuk van Theatergroep Fier heet ‘Godlike Komeedzje 2.0’. Het is geschreven door Sietse de Vries, bekend als cultuurredacteur bij de Leeuwarder Courant en als schrijver van misdaadromans. De muziek is van de hand van Bert Noordenbos, muziekdocent aan het Drachtster Lyceum. Hylke Tromp heeft de liedteksten voor zijn rekening genomen. Karin Idzenga zal dit keer de regie voeren. Tijdens een informatieavond op donderdag 7 oktober (20.00), voor iedereen die als speler, zanger of vrijwilliger wil meedoen, wordt er meer over verteld. In november zijn de audities. De start van de repetities zal in januari 2022 zijn.

Extra kaarten Wat soesto!

21 september 2021

Wat Soesto!, een voorstelling van Freark Smink, is een indringend portret geschreven over een hedendaagse boer in een bijzondere familie gebaseerd op eigen ervaringen uit het verleden. 
EXTRA KAARTEN voor deze voorstelling in Friens op donderdag 30 septimber!
Via pier21.nl of vanplan.nl

Doarpentoer

21 september 2021

Om de inwoners van de dorpen ten zuiden van Leeuwarden dichtbij en laagdrempelig van passende ondersteuning te voorzien, zet Dorpenteam Zuid van Amaryllis “de Doarpsbus” in. In een tijdsbestek van 2 weken bezoeken zij alle dorpen van het werkgebied van Dorpenteam Zuid. Vrijdag 24 september staat de bus om 10.00 bij de kerk in Reduzum. Alle inwoners van Reduzum en Friens zijn van harte uitgenodigd om met de medewerkers kennis te maken! Bewoners van Idaerd en Eagum zijn donderdag 23 september om 14.00 welkom bij kerk Idaerd.
De koffie staat voor u klaar.

Coronapas

20 september 2021

Vanaf 25 september zitten we in Nederland vast aan de coronapas. Deze regel geldt niet alleen voor de horeca, maar ook voor de sportkantine en het Lokaal in Friens en Idaerd en Reduzum.

Nederland verder open met coronatoegangsbewijs | Nieuwsbericht | Rijksoverheid.nl

Durk van Gorkum 60 jier organist

19 september 2021

De Gertrudistsjerke yn Idaerd siet sneontemiddei fol by it Bach konsert fan Theo Jellema. Dêrnei waard der yn it Lokaal omtinken jûn oan it 60-jierrich jubileum fan Durk van Gorkum as organist fan de tsjerken fan Hervormde gemeente Reduzum- Idaerd c.a.. Durk is yn 1961 yn de Gertrudiskerk yn Idaerd en yn de tsjerke fan Friens begûn as organist .

Bewegen in buitenfitnesspark

19 september 2021

Deze week zijn de groepslessen in ons buitenfitnesspark begonnen! Zowel op dinsdag- als vrijdagochtend kan er van 09.30-10.20 uur en van 10.30-11.20 uur getraind worden onder leiding van personal trainer Yfke Jellesma. Een groepje Redústers is al fanatiek begonnen en traint 1 of 2 keer per week, allen van 09.30-10.20 uur. Een goed begin natuurlijk maar wat dit groepje en Yfke betreft nog maar het halve werk. Want wat zou het leuk zijn wanneer er nog meer ‘versterking’ komt. Voor meer info outdoorfitnessreduzum@outlook.com.
Wo. 29 september

Do. 30 september

Za. 2 oktober

Zo. 3 oktoberHa jo fragen of suggestjes? Nim kontakt op mei de webredaksje.
Juridische informatie