Ingezonden

 


Bodemschatten

Dit muntje is van Lodewijk de Vrome, mogelijk geslagen te Dorestad (wijk bij Duurstede) tussen 822-840, toen die stad nog tot het Friese Rijk behoorde. Het muntje is met een metaaldetector gevonden bij het Swin, vlak bij Reduzum, toen de kade werd opgehoogd met de aarde van het Oldehoofster kerkhof uit Leeuwarden (waar nu de parkeergarage ligt). Kortom, een muntje met een verhaal. Ik heb dit muntje gedetermineerd (uitgezocht) voor de vinder. Als er in Reduzum en omstreken mensen zijn die ook een oud muntje hebben dat ze niet kunnen plaatsen (wat betreft land of tijd), kom dan gerust eens langs bij Klaas Hofstra van de Ayttawei, of stuur 2 scherpe foto’s. Het lukt mij bijna altijd, tenzij de munten te veel zijn afgesleten, om de munten te plaatsen. Als u langs komt, graag wel even van tevoren telefonisch contact opnemen (0566-602006). N.B. het uitzoeken is mijn hobby; dus gratis.

 


Utslach stimburo Reduzum (15 maart 2017)

Opkomst     +/- 86%

VVD                                      163
P.v.d.A                                145
PVV                                       84
SP                                           82
CDA                                      115
D66                                       102
Christen Unie                      16
GROENLINKS                       77
SGP                                            5
Partij voor de Dieren        29
50PLUS                                   23
VNL                                            4
NIEUWE WEGEN                  1
Forum voor Democratie   13
Piratenpartij                           1
Lokaal in de Kamer              2
Unjildich                                  2
-__

Meielkoar                            864  stimmen


Zaterdag 4 maart om 19.30 gaf het Martini Jongenskoor Sneek een PASSIECONCERT in de kerk van Reduzum

Dit PASSIECONCERT is een van de gelegenheden waarin het Martini Jongenskoor Sneek optreedt.
In de Engelse, Anglicaanse kathedralen en in de diverse Colleges en Abbeys wordt door het koor tijdens de Evensongs in de namiddag dagelijks gezongen. Dat gebeurt dan in een liturgische setting. In Nederland is een Evensong ook erg populair, maar wordt hier meestal als concert uitgevoerd.


De Redúster eetclub

Elke maand wordt er gretig uitgekeken naar de laatste woensdag van die maand – dan komen we weer bij elkaar, keuvelen heel wat af en genieten van wat ons die middag wordt voorgezet.

In November 2016 zouden Abe en Marianne weer hun kookkunsten ten toon spreiden, en zij speelden in op het koude jaargetijde. Abe had voor heerlijke, zelfgemaakte, groenten- en tomatensoep gezorgd en Marianne had een zuurkoolschotel en een Griekse spinazie-ovenschotel gemaakt.

Er werd goed van gesmuld!

Als toe was er een ‘grand dessert’ van gevulde speculaas, banketletter, verschillende kruidnoten en chocolade munten. De aanwezigen raakten in de stemming en verscheidene Sinterklaasliedjes werden uit volle borst gezongen!

Voor eind December werd besloten om het weer gezamenlijk met de Bijpraattafel te doen. Het gezellig ingerichte lokaal was goed gevuld en er werd volop gepraat en gelachen met elkaar. Ook het smakelijke buffet dat door André Zijlstra werd verzorgd viel in goede aarde. Nadat het toetje was verdwenen in de gaatjes die iedereen had overgehouden, ging een ieder voldaan weer naar huis, met de beste wensen voor het nieuwe jaar.

Bistedokter