Korfbal

Korfbalvereniging Mid-Fryslânkorfbal
Secretariaat: Anke van Gorkum
Buorren 8  9008 SW Reduzum
Tel: (0566) 602151
e-mail adres: ankevangorkum@kvmidfryslan.nl
Website: www.kvmidfryslan.nl


De korfbalvereniging Stânfries is opgericht op 2 juni 1947. In het voorjaar van 2004 is een samenwerking met Marfûgels uit Grou opgestart. Dit met als doel om een topsportmodel te ontwikkelen met ruimte voor top-, wedstrijd- , maar ook breedtekorfbal. Naast de bestaande verenigingen is een omni-vereniging opgericht, waarin de mogelijkheid bestaat om in een team zowel leden van Stânfries als van Marfûgels te laten spelen. Gezamenlijk zijn er nu 8 seniorenploegen en 4 juniorenploegen.

 
kvmidffryslanOp 3 juni 2005 vond de officiële presentatie van deze nieuwe vereniging plaats in het Abe Lenstrastadion. Daar werd de naam (Mid-Fryslân), het logo en het nieuwe tenue voor het eerst getoond aan de pers.

 
De accommodatie van de korfballers is te vinden aan de Stânfriesstrjitte achter de Trije Doarpen Skoalle. Hier bedrijven plm. 150 leden wekelijks hun hobby. In sporthal “De Twine” in Grou wordt de zaalcompetitie afgewerkt. De sportkantine biedt de mogelijkheid om tijdens, voor en na de wedstrijden een partij te darten of gewoon rustig een consumptie te gebruiken.  Het  eerste, tweede, derde en het eerste juniorenteam komen uit in een landelijke klasse. Het eerste team speelt momenteel op het veld in de eerste klasse en in de zaal in de overgangsklasse van het KNKV.

Naast deze teams beschikt KV Mid-Fryslân over een vrij groot aantal jeugdleden.
Op dit moment speelt k.v. Mid-Fryslân met 6 jeugdteams in de kompetitie. Deze jeugdleden spelen nu nog allemaal in Reduzum. Daarbij komt nog dat K.V Mid-Fryslân verzekerd is van een enorm potentieel aan vrijwilligers, verdeeld over diverse commissies. Naast het runnen van de eigen vereniging heeft korfballend district Noord van het KNKV ook profijt van Redústers. Enkele toptrainers zijn bij andere verenigingen werkzaam en binnen de verschillende commissies van district Noord zijn we ook vertegenwoordigd.

De kangoeroes