Nijs fan de kuorballers


Verslagje Mid-Fryslân A1 (Marije Visser)

Ons A1 team bestaat dit jaar uit Anne Baukje Bloem, Albertina Brinksma, Mirte Wijnstra, Floor Beks, Anco van Gorkum, Rudmer van Kammen, Jesse Steerenberg, Jesper Tolsma en Marije Visser. Allemaal spelers die vorig jaar nog in de B1 speelden. We hebben dus een hele jonge ploeg. In de competitie zullen we dan ook alleen maar tegenstanders treffen die oudere spelers hebben dan wij.

Op het veld ging het erg goed. Alleen van Wit Blauw hebben we verloren. Dat is een ploeg die gemiddeld ook ouder zijn en ze zijn fysiek ook erg sterk. Eigenlijk waren we thuis kansloos tegen hun. Van de andere ploegen hebben we op het veld weten te winnen, soms ging dat wel heel erg makkelijk. De verschillen tussen de tegenstanders zijn erg groot.
In de zaal hebben we een indeling met veel dezelfde ploegen als op het veld. En ja, dus ook weer het sterke Wit Blauw uit Kampen erbij. Alleen zijn we dit jaar dankzij onze trainers Marvin en Harm sneller gegroeid dan Wit Blauw en werden de twee wedstrijden tegen Wit Blauw allebei terecht gewonnen. Omdat we tegen de andere tegenstanders geen punten hebben laten liggen, waren we met nog twee wedstrijden te gaan al kampioen. Feestje! We hebben niet altijd heel erg goed gespeeld, maar in de belangrijkste wedstrijden deden we dat wel.

Nu gaan we op het veld proberen Wit Blauw nog een keer te verslaan en misschien kunnen we dan weer een feestje vieren.
Acties!

Vanaf woensdag 7 februari (t/m 27 maart) kun je bij de Jumbo in Grou sparen voor nieuwe spullen voor je sportvereniging. Bij elke 10 euro aan boodschappen ontvang je 1 voucher die je kan verzilveren voor K.V. Mid-Fryslân/Jansma Burdaard.
Ook kunnen er bij de Poeisz in Grou weer munten gespaard worden. Daar is de jeugd sponsoractie weer van start gegaan. Dus ga sparen voor K.V. Mid-Fryslân/Jansma Burdaard!

De munten en vouchers mogen in Reduzum ook ingeleverd worden bij Elske Tolsma, dan zorgt zij dat ze op de juiste plek komen.