HoutPost


Project Slachtemarathon 2018
De Slachtemarathon 2018 is een bijzondere editie vanwege Leeuwarden culturele hoofdstad 2018. Het evenement zal komend jaar 2 dagen duren en een lengte hebben van 90 km. Voor deze speciale editie zullen alle dorpen een creatieve bijdrage leveren gebaseerd op het thema ‘Thuis’.
De wandelaars zullen op vrijdag 31 augustus 2018 tussen 7.00 uur en 12.00 uur in de ochtend door Reduzum lopen. Theatermaker en creatief ondernemer Nelleke Simons is gekoppeld aan Reduzum. Zij zal in samenspraak met bewoners een idee ontwikkelen en een groep enthousiastelingen begeleiden in de uitvoering. Haar werkwijze als theatermaker en ondernemer kenmerkt zich door te starten vanuit de bewoners en de geschiedenis van de locatie. Voor de Slachte zal zij een voortraject ontwikkelen om de bewoners van Reduzum eerst te leren kennen alvorens te komen met een idee voor de Slachte.  Dit voortraject zal vanaf oktober 2017 plaatsvinden en heet HoutPost.
Wat is HoutPost®
De naam HoutPost zegt het eigenlijk al. Het is post op een houten ondergrond. De houten kaarten zijn 24 x 24 cm en zijn te beschrijven met schoolbord krijt. Een bewoner kan op de voorzijde een boodschap, wens, spreuk of geheimpje schrijven en op de achterzijde het adres van degene voor wie het bestemd is. Nelleke brengt de kaart naar het juiste adres en vraagt de ontvanger een nieuwe kaart te beschrijven met een boodschap en het juiste adres.
Zo gaat Nelleke als boodschapper door Reduzum om u op deze unieke wijze een beetje te leren kennen.
Praktisch
Vanaf oktober 2017 tot halverwege januari 2018 is het HoutPost project actief in Reduzum. U kunt Nelleke aan de deur verwachten met een houten ansichtkaart. Er zullen in januari 50 kaarten rondzwerven door het dorp. Naar aanleiding van de verhalen die zijn komen bovendrijven tijdens HoutPost zullen het bestuur dorpsbelangen en Nelleke Simons het idee lanceren voor de Slachte op 31 augustus.
Op 19 januari zullen zij dit idee presenteren in de sportkantine van Reduzum om 10.00 uur. U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.
Mocht u deel willen nemen aan het project maar heeft u nog geen kaart ontvangen? Heeft u voortijdig vragen, ideeën of tips of mocht u zich willen aanmelden als vrijwilliger dan kunt u contact opnemen met ?????
HoutPost® is een Community art project ontwikkeld door Nelleke Simons. Het is in opdracht gemaakt van de Slachtemarathon 2018 voor het dorp Reduzum en medemogelijk gemaakt door De Reis van Keunstwurk. Voor meer informatie over het project kunt u de website www.reduzum.com bezoeken of de site van Nelleke www.simonszaken.nl
Spelregels
1. Geef HoutPost aan een medebewoner van Reduzum die jij bijzonder of belangrijk vindt
2. Schrijf een boodschap, wens, verhaal, vraag of geheim met bordkrijt op de voorzijde
3. Noteer het adres op de achterzijde van de houten kaart
4. Doe de kaart op de post of geef het mee aan de boodschapper
5. HoutPost arriveert op het juiste adres
6. De ontvanger mag de kaart zolang bewaren als hij/zij wilt
7. Wanneer de ontvanger de kaart wil doorgeven, veegt hij/zij de tekst en het adres uit en start bij nummer één van de spelregels