Op en om de tennisbaan

Secretariaat:Jannet Bosma
Haedstrjitte 86
9008 ST Reduzum
www.tvstanfries.nl
e-mail:tvstanfries@live.nl


Interesse in vrijwilligerswerk?

Heb je zin om voor onze mooie tennisvereniging de handen uit de mouwen te steken, je verder te ontplooien en je aan te sluiten bij het team van vrijwilligers binnen onze vereniging?

Er zijn een aantal vrijwilligerstaken beschikbaar gekomen maar wil je wat anders, geef het dan door, er zal vast een leuke plek gecreëerd kunnen worden.

We zijn op zoek naar nieuwe bestuursleden voor opvolging en haastig op zoek naar een penningmeester. Ook voor de baancommissie onderhoud zouden we graag versterking willen hebben.

Je bent van harte welkom bij onze enthousiaste groep vrijwilligers, zijn er vragen of wil je meer weten, stuur een mailtje naar tvstanfries@live.nl

Er wordt dan zo snel mogelijk contact met je opgenomen.

Wij wensen iedereen een goed uiteinde en een gezond en sportief 2019!


Wat een prachtig begin van de eerste tennislessen die met dit mooie zonnetje weer het nieuwe seizoen ingaan. En ook de interne competitie komt er weer aan;

Maandag 8 oktober start deze interne competitie, als je mee wilt doen kun je je opgeven via tvstanfries@live.nl

Een sportieve groet van de activiteitencommissie

Jort is een trainer die zich met alles bezighoudt. Ook met materiaal. Deze informatie heeft betrekking op de bespanning in een racket.

Wanneer men 1 keer per week speelt wordt deze bespanning slapper vanwege het feit dat de snaren gemaakt worden van niet natuurlijke materialen en dus gaar worden en hun trampoline effect verliezen. Dit is de reden waarom vele tennissers ieder jaar hun bespanning na laten kijken en eventueel vervangen. Dit gebeurt bij 2 keer in de week tennissen zelfs 2 keer per jaar gedaan.

Als je je racket wilt laten nakijken kom dan met je tennisracket bij Jort langs op de woensdag middag of avond. Hij kan dan zien of het nodig is of niet. De kosten voor het bespannen zijn 20 euro en Jort kijkt altijd naar het type speler bij het kiezen van de snaar.


Start tennislessen

Wanneer:                      5 september 2018

Waar:                           Tennisbaan TV Stânfries

Opgave en info:           alebrouwer@hotmail.com

Vanaf woensdag 5 september starten de tennislessen weer op ons prachtige tennisbaan van TV Stânfries. Wij kunnen lessen aanbieden op verschillende niveaus en leeftijdscategorieën. Op woensdagmiddag speelt de jeugd. Op woensdagavond de volwassenen. Zowel in de middag als in de avond is er nog ruimte. Ook als je gewoon eens wilt proberen of tennis wat voor je is kun je eens meedraaien of het wat voor je is.

Wij hebben een leuke trainer Jort de Graaf. In het kort stelt hij zich hieronder even voor:

Mijn naam is Jort de Graaf, 33 jaar jong, woonachtig in Leeuwarden en werkzaam voor “Continu Tennis”. Ik ben, wat je met recht kunt zeggen, een tennisdier. Enthousiasme, motivatie en veel plezier. Zo zou je mijn wijze van doceren het beste kunnen omschrijven. Ik benader mijn leerlingen vanuit liefde en motivatie voor de sport en speelsterkte is daarbij slechts een middel. Ik tennis zelf op niveau 3, zowel singel als dubbel. 

Komend seizoen ben jullie tennistrainer en daar heb ik veel zin in! Ik ben er van overtuigd dat ik mijn enthousiasme en motivatie op een plezierige wijze op jullie kan overbrengen. Door afwisselende trainingen te geven en goed naar jullie te luisteren gaan we een leuke tijd met elkaar beleven.

Opbouw van de lessen:
Afhankelijk van de groep worden er verschillende trainingen gegeven. Daarbij luister ik naar jullie en pas me aan, aan de wedstrijdvormen, singel of dubbel die jullie veel spelen. Daarnaast is feedback belangrijk. Ik ontvang graag opbouwende kritiek en neem die altijd mee. Zelf ben ik actief aanwezig tijdens de trainingen door een combinatie van “drills”, waarin ik zelf veel ballen aangeef, en open trainingsvormen waarin jullie elkaar proberen te verbeteren. Ook doe ik zelf regelmatig actief mee tijdens de training. Ik neem jullie mee in de wondere wereld van de tennissport en laat jullie dingen beleven die gaan helpen in jullie wedstrijden en tennisspel.

Ik ben zelf continu bezig mezelf door te ontwikkelen en sta heel dichtbij nieuwe ontwikkelingen in de sport. Ik zal jullie als leerlingen hierin meenemen.

Communicatie en plezier zijn voor mij de codewoorden. Ik heb er ontzettend veel zin in en hoop jullie te verwelkomen als enthousiaste deelnemers het komende seizoen!

Met vriendelijke groeten,

Jort de Graaf


Drie Redúster teams kampioen bij de Boarnsterhim tenniskampioenschappen
In het jaar, dat bol staat van de culturele activiteiten werd er in midden Fryslân getennist om de Boarnsterhim kampioenschappen. Dit jaar niet in de herfst, maar i.v.m. de najaarscompetitie, clubkampioenschappen en herfsttoernooien was gekozen voor een week in juni, hetgeen resulteerde in minder deelnemers dan de afgelopen jaren. Hierdoor konden er geen 2 poules met spelers per categorie worden gevormd en was ook de finaledag op zondag 17 juni minder spannend.

4 Redúster koppels stonden op de lijst in verschillende categoriën: herendubbel A en B en gemengd dubbel A, dat na 5 dagen tennissen resulteerde in 3 kampioensduo’s!

Bennie van Dijk heeft na jaren z’n tennisracket weer op laten spannen en is weer aan het lessen. Met zijn zwager, Harm Betten uit Grou, heeft hij laten zien, dat hij de vaardigheden op de tennisbaan nog niet is verleerd. Met 4 winnende partijen wisten de heren zich naar de eerste plaats in HD-B te slaan.

Willem Tiesema maakte met zijn Wergeaster tennismaat Jelle Stienstra een goede start, maar ondanks dat ze steeds beter op elkaar ingespeeld raakten en mooie wedstrijden tennisten, wisten ze deze niet meer hun voordeel te beslissen, hetgeen resulteerde in een 4e plek bij de HD-B.

Bij de HD-A maakten Joop Andringa en Sijmen Bergsma het weer spannend: met één verloren partij tegen de winnaars van vorig jaar, Roelof en Bart uit Aldeboarn, en een miniem verschil in games, wisten ze de eerste plaats te veroveren in de HD-A.

Eén Redúster dame stond er slechts op de lijst en wel Marije de Groot, die er samen met Jeljer Zijlstra helemaal voor ging in de GD-A. Helaas raakte in deze categorie, met maar vier deelnemende koppels, net voor de kampioenschappen nog een koppel geblesseerd en moest afhaken, waardoor er maar 2 wedstrijden overbleven, die Marije en Jeljer allebei glansrijk wonnen en dus als kampioenen in de GD-A werden gehuldigd.

Bericht van de activiteitencommissie

Zaterdag 2 juni 2018 hadden we een zeer geslaagde ladiesday. ’s Morgens nog wat regen maar ’s middags droog en een aangename temperatuur.

Met 13 deelnemers waaronder ook niet leden is er van 14:00 tot 17:30 getennist.

Na afloop waren er heerlijke hapjes die ieder had meegebracht.

Alle dames bedankt voor dit geslaagde toernooi!

Groetjes,

Aafke Boermans

Bericht van de trainer

Tennisvrienden,
Inmiddels ben ik zo ongeveer drie maanden jullie nieuwe trainer. Ik ervaar deze eerste drie maanden als geslaagd. Ik voel me fijn en op mijn plek binnen de vereniging. Ik werk met heel veel plezier met de jeugd, maar ook met de volwassenen. Een wissel van trainingsdag is altijd even afwachten en er waren dan ook wat minder volwassenen dan voorheen. Ik ga er natuurlijk vanuit dat dit wel weer aantrekt.

Ik ben een trainer die met de jeugd al heel snel naar het ‘’ echte ‘’ tennis gaat. Zo speel ik met de jongsten al heel snel over het net en leren ze al vrij snel de spelregels. Met de volwassenen maak ik graag een combi tussen een stukje techniek, maar daarnaast ook veel rallyvormen waar op verschillende manieren punten kunnen worden gemaakt.

Groetjes,

De trainer Jort de Graaf


Activiteitenkalender TV Stânfries 2018

Voorjaarstoernooi
Op zondagmiddag 8 april vanaf 13.30 uur spelen we het voorjaarstoernooi. De tennissers van Wirdum, Raerd en Jirnsum worden ook uitgenodigd.

Interne competitie
Dit jaar op de maandagavond. De eerste periode is van maandag 9 april tot en met 14 mei. De tweede periode is van 8 oktober tot en met 10 december.

Lady’s Night
1 juni Lady’s Night voor de dames van Stânfries. Deze avond mag je je vriendinnen en buurvrouwen meenemen.

Men’s Friday
8 juni Men’s Friday voor de mannen van Stânfries. Deze avond zijn vrienden en buurmannen ook van harte welkom.

Boarnsterhimtoernooi
Dinsdag 12 juni start het Boarnsterhimtoernooi. Traditiegetrouw vinden de finales plaats in Grou en wel op zondag 17 juni. Als je mee wilt doen moet je in ieder geval zondag beschikbaar zijn.

Thuisblijverstoss
10 augustus een toss avond voor de thuisblijvers.

Dubbelkampioenschappen
De Stânfries dubbelkampioenschappen voor mannen en vrouwen worden gespeeld in de periode van 5 tot en met 16 september. Zondag is de finale, als je mee wilt doen moet je in ieder geval zondag beschikbaar zijn.

Meer info en aanmelden

Voor iedere activiteit krijg je een mail met specifieke informatie. Graag tot ziens op de tennisbaan.

Met vriendelijke groet,

de activiteitencommissie

Activiteit Dag Datum
Indoortoernooi zaterdag 20 januari
Voorjaarstoernooi zondag 8 april
Interne competitie maandag 9 april t/m 14 mei
Lady’s Night vrijdag 1 juni
Men’s Friday vrijdag 8 juni
Boarnsterhimtoernooi 12 t/m 17 juni
Thuisblijverstoss vrijdag 10 augustus
Dubbelkampioenschappen 5 t/m 16 september
Interne competitie maandag 8 oktober t/m 10 december