Allinne rinsto noait…

De Slachtemarathon kent naast de talloze deelnemers eveneens tientallen medewerkers, vrijwilligers en andere ‘bijdragers-aan-het-gebeuren’. En ook nu wordt Reduzum op verschillende manieren vertegenwoordigd bij dit evenement. Twee van deze ‘vertegenwoordigers’ – Taetske Postumus en Marianne Kemmere – doen dit op hun eigen wijze, en wel door mee te zingen in het Leeuwarder Courant Lezerskoor. Al enkele maanden komt dit gelegenheidskoor bijeen en werkt keihard onder de bezielende leiding van Meindert Bosklopper voor een mooi eindresultaat. Om alle deelnemers aan de Slachtemarathon van 14 juni a.s. een hart onder de riem te steken studeert het Leeuwarder Courant Lezerskoor tevens een heus Slachtelied in. Op de toepasselijke melodie van ‘You’ll never walk alone’ schreef Jelle Bangma een Friese tekst: ‘Allinne rinsto noait’. LC-lezerskoor dirigent Meindert Bosklopper bewerkte het arrangement tot een meerstemmig koorstuk. Het Slachtelied wordt vastgelegd door Omrop Fryslân om te gebruiken tijdens uitzendingen rondom de Slachte. Niet alleen het lezerskoor maakt acte de présence, ook de Friese Jeugd Brassband heeft het Slachtelied ingestudeerd en zal aanwezig zijn bij de opnames. A.s. zaterdag, 17 mei, zijn koor en band tussen 14.00 u. en 15.00 u. live te beluisteren op de Omrop.