Het breicafé is geopend

Wie wil helpen een aantal mutsen te breien? Voor een bepaald doel wil Tietsje Rodenburg mutsen breien. Elke 2e donderdag van de maand, de 1e keer is 8 januari 2009, bent u welkom in HET BREI CAFÉ. Waar: locatie Greidhof of in de nieuwe zorgwoning. Tijd: 13.30 uur tot 16 uur. Doel: gezellig samen zijn en de handen laten wapperen. Kunt of wilt u niet breien dan kan u helpen kwasten en pompoenen maken, thee schenken of zomaar voor de gezelligheid aanwezig zijn. Alle mensen jong of oud zijn welkom! Wilt u meedoen maar niet naar het brei café komen? Dan kunt u thuis een muts breien. Ook resten breiwol zijn van harte welkom. Voor meer informatie neem contact op met Tietsje Rodenburg, Headstrjitte 1, tel. 601947 Patroon muts, (kan ook zonder strepen gebreid worden.) 4 of 2 breinaalden nr. 3 Opzetten 96 steken. Boordsteek 1 recht 1 averecht 3 cm. Daarna 2 recht 2 averecht in gestreepte boordsteek. Ongeveer 4 naalden (of minder) met een andere kleur breien. Kleur wisselen met steeds 4 naalden hoofdkleur er tussen. Na 15 cm doorgaan in tricot steek, de averechte of de rechte kant als voorkant. Tot 25 cm. Voor de bol minderen 1e naald alle steken 2 aan 2 samenbreien, 4 naalden zonder minderingen. 5e naald 2 aan 2 samenbreien. 6e naald zonder minderingen. De draad door de overige steken rijgen, samentrekken en stevig afhechten. Als je met 2 naalden breit de naad sluiten. Eventueel een pompoen aan de bovenkant bevestigen.