Linepraatsjes

Koningskaatsen

17 april 2021

Koningsdag 27 april is de 1e ledenpartij van het kaatsseizoen: Deze wordt mede mogelijk gemaakt door onze sponsor Multiservice Roorda.
Let op: dit geldt voor alle leden die actief zijn in de jeugdcategorieën; van beginnerswelpen tot de jeugd die in de categorie 14 t/m 16 valt. Opgave kan bij Annie van Dijk (06 22748213) uiterlijk t/m 20 april 2021, 19:00.

Kerk gaat weer open

16 april 2021

De kerkdiensten gaan weer van start op 25 april. Dat is dan meteen een bijzondere dienst, waarin afscheid wordt genomen van Jan Hofsteenge, en van Marijke Wassenaar. Ook Cecile van der Schuit zal worden bedankt voor haar jarenlange werk als redacteur van het Klankboerd. Verheugend is dat in hun plaats Kanter Kamstra en Boukje Piersma zullen worden bevestigd. Er zal plaats zijn voor 30 mensen.
De dienst begint om 9.30 in Reduzum en voorganger is ds. Liesbet Geijlvoet.

Aanbieden grofvuil

15 april 2021

Omrin haalt volgens de afvalkalender 6x per jaar grofvuil op. Bewoners mogen 3x per jaar gratis 1 m³ grofvuil, takken (4x 1 m³ ) en elektrische apparaten aanbieden. Dit kunnen ze aan geven via de volgende link Afval / goederen aanbieden | Omrin - Samen halen we alles eruit
Het 'achterlaten' van afval, zoals bij kleding container is dan ook niet nodig.

In oranje Keningsdei

14 april 2021

Tiisdei 27 april kleuret Reduzum oranje. Fersier jimme foartún. Want wa hat de grappichste, nuverste, moaiste oranje foartún.
By gebrek oan paleiselijke foartún, kin je dat fansels ek oars kreatyf oplosse. Middeis komt de Kening sels del om alles te bewûnderjen. Hy hat in Maxima-le taast yn de skatkiste dyn, der falt dus wat te winnen. De priis is dan ek net om 'e nocht.

Renovatie oude haven

13 april 2021

Deze week wordt er gestart met de renovatie van de oude haven De walkering is slecht en de steigers zijn aan vervanging toe. De aannemer begint aan de kant van de parkeerplaats. Zodra de zuidkant klaar is, beginnen ze aan de andere kant. De boten liggen nu op 1 kant, deze worden naar andere kant verhuisd, zodat uiteindelijk de gehele walkering gerenoveerd kan worden.

Vergeet u niet aan te melden

12 april 2021

Kleine herinnering: wilt u de jaarvergadering van Doarpsbelang Reduzum op 22 april bijwonen? Stuur dan een mail naar doarpsbelang@reduzum.com. U krijgt dan een mail terug met een link om in te loggen bij de digitale vergadering. De vergadering wordt gehouden via Zoom, maar u hoeft hiervoor niets te installeren of te downloaden. Klik op de link en kies voor deelnemen via uw browser. Het wijst zich vanzelf.

previous arrow
next arrow
Slider

Opening kaatsseizoen is een feit

11 april 2021

Wat een geslaagde middag. Het weer zat toch mee. Een paar hageltjes maar ook de zon kwam wel te voor schijn. Kaatsteam PuurPassie verzorgde een mooie clinic. Eerst een gezamenlijke warming-up, daarna werden de kinderen in groepjes gedeeld. Opslaan, uitslaan, keren etc. Alles kwam aanbod deze middag. En als afsluiter lekkere warme chocolademelk. Maandag starten de trainingen (kabouters starten 17 mei), graag 18:30 aanwezig zijn.
Dinsdag start het competitiekaatsen. Hier graag 18:30 aanwezig zijn.

Jou de pinne troch…

10 april 2021

Laurien en Jeroen, wonen samen met hun hond en twee agaporniden, sinds begin februari, aan de Haedstrjitte 49.  Laurien komt uit Grou en Jeroen komt uit Almere. Ze hebben samen zes jaar lang in Bakkeveen gewoond en wilden graag in een wat ruimere woning wonen. Het maakte niet zoveel uit waar, als het maar in Friesland was.
Reduzum bevalt hun erg goed. Een vriendelijk ontvangst en op straat wordt er vaak een praatje gehouden.
Lees hun verhaal in de linepraat

Vele handen maken licht werk

9 april 2021
Goed nieuws! Anke van Gorkum heeft zich beschikbaar gesteld als opvolger van Titia in het Doarpsbelang bestuur. Fantastisch dat zij haar kennis en expertise op deze manier in wil zetten voor Reduzum. Uiteraard moet de bestuurswissel officieel worden goedgekeurd door de algemene ledenvergadering. Maar dat is vast geen probleem! Er speelt best veel in en rond het dorp. Daarom is Doarpsbelang nog op zoek naar een zesde bestuurslid en een lid voor de werkgroep Wonen. Voor vragen/info, mail: doarpsbelang@reduzum.com

Je hoeft er niet eens voor te bidden

8 april 2021

Redústers, Eagumers, Idaerders en Friensers staan er niet om bekend dat ze trouwe kerkgangers zijn. Toch krijgen ze allemaal met de kerk te maken. De schoolbus, een tribune, een weidepomp voor de vogels, rozen op Valentijnsdag, etcetera, zijn geholpen door een bijdrage van het Tsjerkefûns. ‘Je hoeft er niet eens voor te bidden’ heb ik wel eens gehoord van een dankbaar clublid. Na 10 jaar blikken we terug met mensen van het eerste uur. Durk van Gorkum legt uit waar het geld vandaan komt en Harke van der Wal laat weten hoe de sporters geholpen zijn. Lees verderHa jo fragen of suggestjes? Nim kontakt op mei de webredaksje.
Juridische informatie