Linepraatsjes

In lekker miel

15 oktober 2021

Hester Renia is sûnt in pear wike dwaande mei in foto kursus. Nei in oantal lessen hat se in foto fan de roazestrûken naam, om’t der in rûp op siet. ‘Doe’t ik de foto nommen hie, bliken der mear bistjes op te sitten, as allinne de rûp. Hy hat de middei fan syn libben hân en syn búkje lekker fol iten', sa fertelt se. Doe't de National Geography in fotowedstriid útskrean luts se de stoute skuon oan en stjoerde de foto yn. It wie in ferrassing, dat har foto foldie oan alle easken dy’t steld waarden! ‘Allinne it feit al, dat ik mei dwaan mei, is al in ear’. Wa wit sjogge we dizze foto nochris werom yn it blêd fan National Geography.

CHECK UW SPAM!

14 oktober 2021

De komende dagen wordt de eerste nieuwsbrief van de coöperatie Doarpsmûne e.o U.A verstuurd vanuit het e-mailadres: info@dorpsmolen-reduzum.nl. Het bestuur van de doarpsmûne loopt er tegenaan dat veel mailtjes niet kunnen worden bezorgd (veelal Outlook/hotmail e-mailadressen)
Tip: Houd u spam en postvak ‘ongewenste mail’ in de gaten en verplaats de mail naar de inbox. Het kan verkeren dat de mail meerdere keren is verstuurd. Excuses voor het ongemak.

Nea byt hat byt!

13 oktober 2021

Alle jierren giet der in groep mannen mei-elkoar te fiskjen. Oan de ein fan de dei komme se mei de bút en in soad sterke ferhalen werom. Fiskerslatyn fan de boppeste planke dus. In ferslach fan in dei te fiskjen mei Nea Byt.

Buorljudei

12 oktober 2021

It lêste wykein fan septimber is it nasjonale buorljudei. In moai momint om mei in bbq, of in workshop efkes mei alle (nije) buorlju yn de kunde te kommen. It Houtstek, de Haedstrjitte, en op it Swinlân, we woene wol efkes sjen wat der allegearre organisearre waard!

Oud papier containers legen

11 oktober 2021

Wilt u, als woensdag de oud papier containers geleegd worden, er om denken dat:
– de bakken BIJELKAAR staan met het handvat naar de weg.
– Stamp het papier NIET VAST in de bak en maak lege dozen PLAT. De boel blijft anders steken.
– Zet de bak alleen bij de weg als er BEHOORLIJK WAT in zit.
Als u de bak vol heeft kunt u het papier ook in een doos bij de weg zetten.

Open dag Tabletopper.nl

10 oktober 2021

Het snelgroeiende bedrijf Tabletopper is verhuisd van Haedstrjitte 16 naar de Greidhof. Tabletopper.nl verkoopt Wargames, en is één van de meest uitgebreide winkels van Europa in zijn soort. Wargames zijn spellen voor op tafel, van piraten tot Tweede Wereldoorlog en van Romeinen tot Sci-Fi. Dit alles is naast een spel ook een hobby, waarin de speelstukken moeten worden gebouwd en geschilderd. Kom 16 en 17 oktober, van 12 tot 17 uur, naar de open dag van het bedrijf in de Greidhof. Eigenaar Danny van der Rol heeft dit weekend een aantal speeltafels klaar staan en laat jullie kennis maken met een geweldige hobby!

De wind weer mee…

9 oktober 2021

Toen het bestuur van de wynmûne de SCE-beschikking, voor de nieuwe dorpsmolen, kreeg dachten ze dat het meeste werk wel gedaan zou zijn. Dit bleek echter een grote misvatting te zijn die gevolgd werd door een deceptie. Liander werkte tegen, maar toen Urgenda en de pers er lucht van kregen, kwam er toch een positieve voorwaartse beweging. De komende weken wordt een tijdpad uitgezet en ligt de focus op de financiële planning en organisatie.

Worden wat je wil

8 oktober 2021

Dizze wike wie de mienskiplike iepening fan de Berneboekewike: "Worden wat je wil". Yn groepkes bin de bern oan de hân fan ferskate foto's yn de kunde kaam mei hiel ferskillende beroppen. Yn de groepen wurdt der fierder oer dit ûnderwerp wurke. Wat tinke jim fan lantearnepealoanstekker, katte- en hûnefoerfoarpriuwer, minsken yn de treintriuwer, glydbaantester, matrasspringer, slangemelker, krystlampjes út de tiis heller, golfbaldûker, of poppedokter. Hiele bysûndere beroppen dêr't de measten ek noch nea fan heard hiene…

Gymvereniging Stânfries zoekt nieuwe leden

7 oktober 2021

Op zaterdag 9 oktober viert gymnastiekvereniging Stanfries feest. Van 14:30-16:30 uur zijn er tal van activiteiten in de gymzaal in Reduzum. Kom jij springen op het springkussen of maak je de mooiste salto's op de tumblingbaan? Neem je vriendjes en vriendinnetjes mee om de klimwand uit te proberen en ontdek samen met gymjuffen Marjet, Maartje en Lotte hoe leuk gymnastiek is! Natuurlijk is er ook een turndemo, koffie en thee en volop informatie over de nieuwe lessen bij gymnastiekvereniging Stânfries. Jij komt toch ook? 

Koffie ochtend bij Het Theehuis

6 oktober 2021

Dinsdag 12 oktober is er weer gezamenlijk koffiedrinken. Dit keer zal het koffiedrinken niet in het lokaal zijn maar is de locatie Het theehuis in Grou. Om kwart voor 10 verzamelen bij de kerk. Er zijn verschillende mensen met een auto die wel andere mensen mee willen nemen. Denkt u om de corona maatregelen!
Zo. 17 oktober

Di. 19 oktober

Do. 21 oktober

Zo. 24 oktoberHa jo fragen of suggestjes? Nim kontakt op mei de webredaksje.
Juridische informatie