Linepraatsjes

Linepraat digitaal

21 maart 2023
De dorpskrant de Linepraat is nu ook digitaal te lezen. De edities van 2023 kunt u hier vinden Linepraat digitaal. Jullie kunnen voor de Linepraat van april kopij aanleveren tot morgen, 12:00 uur bij de redactie.

Korfballers kampioen

20 maart 2023

Afgelopen zaterdag werd Mid-Fryslân/ReduRisk 2 kampioen in Heerenveen! En zondag was het weer een boppeslach voor de korfballers. K.V. Mid-Fryslân/ReduRisk1 promoveerde in Wageningen naar de Korfbal league 2. Dit is het op één na hoogste niveau van Nederland. Door te winnen met 16-19 van de directe concurrent K.V. Wageningen is het kampioenschap twee speelrondes voor het einde van de competitie zeker gesteld.
K.V. Mid-Fryslân / ReduRisk – Akkrum / Grou / Reduzum / Warten (kvmidfryslan.nl)

Week van het openbaar onderwijs

20 maart 2023

Donderdag 23 maart heeft de Trije Doarpen Skoalle een open dag van 8.30-17.00. Iedereen die belangstelling heeft voor de school of kennis wil maken met het team van de school kan langs komen.
Peuteropvang De Earste Wjukslach heeft deze morgen een inloopuurtje voor eventuele nieuwe ouders die misschien nog twijfelen om hun peuter op te geven voor de peuteropvang. Zij vertellen u graag over het reilen en zeilen op de peuteropvang. Proloog > opendag

Wilt u OUD IJZER kwijt?

19 maart 2023

Vorig jaar hield de korfbalvereniging een ijzersterke actie: ze haalden oud ijzer op. Ook nu willen ze u graag weer helpen. Heeft u alweer wat liggen dat u tussendoor eigenlijk wel kwijt wilt?
Dat kan! Een kleine hoeveelheid kunt u zelf brengen. Is het behoorlijk veel, dan helpen zij mee.
Een win-win situatie: u komt gemakkelijk van uw oud ijzer af, de vereniging ontvangt een kleine vergoeding en het milieu wordt gespaard! Voor informatie: Afke Zijlstra weet meer!

MILF 2023 op 1 july

18 maart 2023

Nei de prachtige earste edysje fan it Muzuder Iepenloft Festival yn 2022 komt der sneon 1 july 2023 in ferfolch. It terrein efter de Buorren 19 is wer the place to be! Omwenners dy't hjir fragen oer ha binne op moandei 20 maart fan herte wolkom tusken 19.30 en 20.00 oere by Kafee bar de Welp.
Hast kreative ideeën en wolst graach meitinke oer de ynfolling fan MILF 2023? Kom dan tongersdeitejûn 23 maart om 19.30 nei Kafee bar de Welp foar in brainstoarm. Muzuder Iepen Loft Festival 2022.

Earste ljipaai gemeente Ljouwert foar Hendrik en Wiebe Bonne

17 maart 2023

Tongersdeitemiddei is it earste ljipaai fan de gemeente Ljouwert fûn ûnder Grou. Ald-buorjonges Hendrik de Boer en Wiebe Bonne Bijker wiene de lokkige finers. Se sille noch nei de boargemaster foar in oarkonde en € 15, - finerslean.

Nasjonale pankoeksdei

17 maart 2023

Hjoed is it nasjonale pankoeksdei. Op dizze dei bakke de skoalbern in pankoek foar de âlderein. De bern fan de TDS hawwe dit juster al fierd. Se bakten foar de dielnimmers fan Cafemed, de koersballers yn it lokaal fan Reduzum en bewenners fan Idaerd. Op skoalle waard der ek lekker smikkele fan de pankoek. Foar wa bakke jim hjoed in pankoek?

Besjoch de foto's

Provinsjale Steaten ferkiezingen

16 maart 2023

Juster koene we mei-inoar nei de stimbus om de nije leden fan de Provinsjale Steaten te kiezen. Yn Reduzum wie de opkomst, lyk as op oare buro's, heech. It tellen fan de stimmen duorre oant de betide moarn. Oare wike tongersdei 23 maart wurdt om 16.00 oere troch it Centraal Stembureau de útslach fan Provinsjale Steaten ferkiezingen offisjeel fêststeld.

Uitslagen Verkiezingen - Gemeente Leeuwarden

Herstraten Friesmawei

15 maart 2023

Vanaf 20 maart 2023 is de Friesmawei in Idaerd, door werkzaamheden aan de straat en stoep, niet bereikbaar voor fiets-, auto- en landbouwverkeer. Het verkeer wordt omgeleid. Voor een ommetje te voet kunt u nog wel door de blubber lopen. Op vrijdag 5 mei 2023 wordt Idaerd bevrijdt van deze oponthoud en kan iedereen er vanaf 6 mei weer langs rijden. Misschien duurt het iets langer, dit is afhankelijk van de weersomstandigheden.De hulpdiensten zijn ingelicht. Indien nodig, worden bij calamiteiten de werkzaamheden direct gestaakt om hulpdiensten vrije doorgang te verlenen.

Toneeldiner bij Blauwe Tent

14 maart 2023

Komend weekend speelt toneelvereniging ROTO ‘Streek troch de rekken’. Remco en Tjitske van De Blauwe Tent hebben voor vrijdag 17 en zaterdag 18 maart een heerlijk driegangendiner samengesteld. Wilt u een tafeltje reserveren en lekker smikkelen van dit toneeldiner. Reserveren kan via 𝟬𝟲𝟭𝟭𝟵𝟮𝟭𝟱𝟳𝟵
Wo. 22 maart

Do. 23 maart

Zo. 26 maartHa jo fragen of suggestjes? Nim kontakt op mei de webredaksje.
Juridische informatie