Om nog even langer na te genieten, hebben we een aantal foto’s en filmpjes van het Festipeval verzameld, die kun je hier bekijken. De aandacht die de pers aan het Festipeval gaf, staat in dit overzicht.

 

Dik 8.000 euro!!

Onze benefietactie heeft maar liefst 8.078,57 euro opgeleverd! We zijn ontzettend blij en trots dat dit gelukt is. Het onderstreept hoe belangrijk lokale ondernemers zijn voor de leefbaarheid van onze dorpen. Het was hartverwarmend om te zien hoeveel mensen naar het sportveld kwamen om te doneren, om mee te doen of mee te helpen. Grote dank aan iedereen!

De sportactiviteiten waren een schot in de roos. Alleen het spijkerbroekhangen op donderdag trok maar een handjevol deelnemers, maar dit kwam door de vele regen. Jelmer Lageveen en Maaike Heegsma trotseerden het slechte weer en kwamen als winnaars uit de bus bij de volwassenen. Bij de kinderen hield Jesse Moos de doornatte spijkerbroeken het langst vast.

Gelukkig was het weer de rest van het weekend geen spelbreker. Met 14 volleybal­teams op vrijdagavond was het op het sportveld meteen een stuk gezelliger. Team Kiep werd winnaar. Stefan, Werner, Julius, Johannes en Siebe konden er een biertje op drinken op het pop up-terras. FAAM. en Lots of Beer maakten het nazomeravond-plaatje compleet met hun akoestische nummers.

Zaterdag startte het programma met een gezamenlijke dorpslunch. Er waren 15 tafels gereserveerd. Er werd genoten van gazpacho, wraps, broodjes, een pastasalade en vruchtensap. Dit alles werd gesponsord door de Jumbo in Grou! Als toetje was er heerlijke cake van Frederika’s Taarten & sa.

QlubbRed stuurde vanaf 15 uur maar liefst 42 jongeren op pad om naar het Covid 19-vaccin te speuren. Petje af voor het jonge bestuur van QlubbRed dat de organisatie van deze activiteit helemaal zelf en tot in de puntjes had geregeld. De escaperoom-speurtocht was zo’n groot succes dat wordt bekeken of QlubbRed volgend jaar zo’n tocht kan houden voor volwassen.

De Activiteitencommissie organiseerde een 4 kilometer lange wandeltocht voor kinderen tot en met groep 5. Zij moesten onderweg spelletjes doen en kregen wat lekkers. Alle 35 deelnemende kinderen gingen met een medaille naar huis. Veel kinderen hadden lege flessen meegenomen. Het statiegeld hiervoor ging ook in de donatiepot.

Wie 15 jaar of ouder was, kon kaatsen met een zachte bal. Kaatsvereniging Jan Reitsma verwelkomde niet minder dan 72 kaatsers! De kransen gingen naar Bennie van Dijk en Johan Bleeker (Heren), Janna Bokma en Astrid Hiemstra (Dames A) en Janny Sjonger, Riemy Reitsma en Ryanna Miedema (Dames B). Alle deelnemers hadden een prijsje meegenomen, zodat niemand met lege handen naar huis ging. Alweer een boppeslach voor de kaatsvereniging én voor het Festipeval!

Vanuit het STIPE-hûs zorgden diverse dj-teams het hele weekend voor een gevarieerd aanbod aan muziekprogramma’s als Reduzum.comcommertiid, Alle hens aan dek en de Hits fan Hofstra. Als echte professionals zorgden alle teams ervoor dat in ruil voor een donatie, verzoeknummers werden gedraaid. Hier werd goed gebruik van gemaakt. Gemiddeld logden meer dan 230 personen per dag in op de livestream, om met de dj’s mee te kijken en te luisteren.

Financieel gezien was de veiling van zaterdagavond de klapper van de benefietactie. Deze bracht 4.500 euro op. Er kwamen dan ook bijzondere items onder de hamer van de al even bijzondere veilingmeesters Alle Jan Wijnstra en Pieter Roorda. De heren zorgden met hun hilarische manier van veilen voor een fantastische afsluiter van het Festipeval.

Nogmaals onze dank aan iedereen die bij het Festipeval betrokken is geweest. Als sporter, bezoeker, sponsor, bieder of vrijwilliger. Het was een hele klus om alles volgens de coronamaatregelen te organiseren maar het was het meer dan waard. Volgend jaar een normale merke in dit weekend? We hopen het!