Koster Friens gevraagd

Onze kosters in Friens, Piet en Janny Sjonger, hebben besloten om na ruim vijftig jaar het kosterschap te beƫindigen. De Hervormde Gemeente Reduzum-Idaerd c.a. is daarom op zoek naar een opvolger die het beheer van de kerk en het kerkhof over wil nemen.
De vrijwilliger zal in grote lijnen bezig zijn met:

  1. Het schoonhouden en verwarmen van het kerkgebouw. De kerk klaar maken voor de erediensten met koffiedrinken achteraf. Dat is ongeveer 12 keer per jaar. In de zomer is de kerk op zaterdagmiddagen open voor Tsjerkepaad. De kerk klaar maken voor de huurders, trouwerijen en begrafenissen.
  2. Het beheer en onderhoud van het kerkhof. Dat bestaat uit het maaien, onderhoud van de paden en het snoeien van boomwallen en hagen.

Het liefst hebben we iemand die alle taken gaat doen, maar we zijn ook blij als er mensen zijn die onderdelen daarvan voor hun rekening willen nemen. Er is een vrijwiligersvergoeding voor beschikbaar.
Het fraaie, monumentale kerkje heeft een rijke historie en trekt veel belangstellenden. De kerk verdient het om goed op te passen.
Wie dat zou willen doen kan contact opnemen met de kerkrentmeesters Durk van Gorkum (0566-602590) of Siep van Lingen (0566-602410). Dat kan ook per mail naar: pknreduzum@gmail.nl . Graag voor 15 april 2021