Merkenijs

Beste dorpsgenoten, De afgelopen tijd heeft de Merkekommisje druk (digitaal) overlegd over hoe het dit jaar moet met de Merke. In verband met het coronavius is, zoals jullie begrijpen, veel onzeker over wat er wel en niet door kan en mag gaan. 


Onze Merke valt in september en als de versoepeling van de maatregelen volgens plan blijft verlopen hopen we dat we, in een aangepaste vorm, wellicht toch enkele festiviteiten kunnen organiseren. Helaas kunnen we hier momenteel nog geen concrete uitspraken over doen. 
We blijven de komende weken het nieuws rond corona op de voet volgen en beslissen wanneer er meer duidelijkheid is of een (aangepast) dorpsfeest haalbaar is. 


Dit is waar we als kommisje momenteel staan en dit willen we graag met jullie delen. Zodra we meer weten zullen we dit natuurlijk via onze social media en reduzum.com bekend maken. 


Als er nieuws is horen jullie van ons! Voor nu; blijf gezond! 
Groetjes, De Merkekommisje   


Vacature: merkekommisje Reduzum, Friens en Idaerd

De merkekommisje Reduzum, Friens en Idaerd zoekt enthousiaste leden en vrijwilligers.

Merkekommisje lid:
Als merkekommisje lid zit je voor maximaal 5 jaar in de kommisje. Samen met andere leden organiseren jullie een avondvullend programma of een activiteit. Tijdens de merke wordt je meerder keren ingezet maar er blijft ook zeker tijd over om zelf merke te vieren! Dus ben jij creatief, handig, zit je vol met ideeën en oplossingen, heb je een afspraak = afspraak mentaliteit, heb je verantwoordelijkheidsgevoel en wil jij je voor de trije doarpen inzetten? Meld je dan nu aan!

Vrijwilliger:
Als vrijwilliger help je mee met een activiteit en werkt samen met 1 of meerder kommisjeleden en eventueel andere vrijwilligers. Je hoeft niet aanwezig te zijn bij vergaderingen maar houdt je wel aan de gemaakte afspraken. Je kan worden ingezet alvorens een activiteit begint, tijdens of daarna. Kortom geen verantwoordelijkheden maar wel een bijdrage leveren aan de merke. Is dit iets voor jou? Geef je op! Voor vragen of reactie mail naar: rfi.merke@gmail.com


Orizjinaliteits priis wie foar de hynders, mei finzene Alfred
Mear Matinee foto’s

Gedeelde 1e prijs strjittefersiering: Master Gorterstrjitte en Headstrjitte Midden. Individueel: Herman Hoogendijk

De top 3 fan it folleybal, 1e team Montagemarkt, 2e team Piter Roorda en buorlju, 3e team volleybal en beer

Winnaars puzzeltocht voor volwassenen:
1: Marike Compagne
2: Gelske Roorda
3: Maaike Andringa

Freedtejûn wie der yn gearwurking mei PSV Rearderhimruters in moaie ringriderij op Headstrjitte. It schoonste geheel wie fan Ylse Kuperus.
Besjoch mear foto’s op https://myalbum.com/album/2z3zmvoGsEKb

18.00 uur
De merke wordt geopend, aansluitend is er patat voor de basisschoolkinderen.
18.30 – 19.30 uur
Voor de kinderen staan er hobbelpaarden klaar waar ze een gezellig ritje op kunnen maken.
18.30 – 21.00 uur
Op vrijdag openen wij de merke met ringrijden! We hebben een parcours voor paard en wagen uitgezet over o.a. de Headstrjitte.

Vanaf 21.00 uur We beginnen voor het café met een set van FAAM met daarna een set van FARSK! FARSK! Is een combinatie van FAAM samen met de punkrockers van Voskovs.
22.30 uur Las Bandidas spelen in het café.

Zaterdagmiddag 31 augustus
9.30 – 11.30 uur
De draaimolen draait gratis voor de kinderen.
10.00 – 15.00 uur
Speurtocht voor de volwassenen. Tussen 10.00 en 11.30 uur kunnen de vragen/antwoordenbladen worden opgehaald bij de draaimolen op de Haven. Om 15.00 uur (voor de start volleybal) worden de antwoorden bekend gemaakt op oude terp achter de kroeg.
12.45 – 15.00 uur
Merkespelletjes voor de kinderen van de basisschool op de oude terp achter de kroeg.
15.00 uur
Volleybal de merke partij. Zaterdagmiddag strijden verschillende teams tegen elkaar. Elk team bestaat uit minimaal 6 personen. De strijd wordt gestreden op de oude terp achter de kroeg.

20.00 – 22.30 uur
Dit jaar hebben we een ouderwetse avond vol vermaak voor alle trije doarpen bewoners. Het publiek wordt meegenomen in een geweldige spelshow. Tijdens de pauze worden er lootjes verkocht waarmee je geweldige prijzen kunt winnen. De zaal is open om 19.45 uur: vol=vol.

22.30 uur
Stars like us spelen in het café.

Programma zondag 1 september

10.00 – 12.00 uur
De kinderzweef draait gratis.
10.00 uur
Heren 1e FF kaartspartij.
Dames 1e klasse Vrije formatie onbep + herk.
16.00 – 21.00 uur
Klein matinee in het café met de Suskes.
21.00 uur
TimeMaud in de bovenzaal.

Programma maandag 2 september

Tot 10.15 uur
Gratis koffie drinken in het café.
10.15 – 14.00 uur
Kom allemaal verkleed! Een vakkundige jury zal prijzen uit gaan reiken voor originaliteit en mooist verkleed. De bovenzaal moet om 14.30 uur leeg zijn. Tot 15.15 uur kan men nog in het café terecht voor een hapje en drankje. Het matinee is alleen voor mensen welke ingetekend hebben. Kom je alleen op maandag? Intekenen is dan ook mogelijk.
20.00 – 22.30 uur
Frjemd Folk is een zanggroep van elf enthousiaste mannen en twee vrouwen die zich toelegt om Keltische Volksmuziek. In tegenstelling tot vele andere groepen in dit genre, ligt de nadruk bij Frjemd Folk op de zang met vaste muzikanten die o.a. gitaar, viool, mandoline en concertina spelen. De muzikale afsluiting van de merke vindt plaats in de kerk van Reduzum.
21.00 uur
De DJ draait in het café.