50 jaar Schoonmaakbedrijf Langeberg

Schoonmaakorganisatie Langeberg BV 1968 – 2018


In april 1968 vestigden (wijlen)mijn ouders Theo Langeberg en Mattie Langeberg-Tiemersma zich in Reduzum. Nadat zij een tijdje in de leer waren geweest bij een neef van Mattie Langeberg-Tiemersma startten zij hier een eigen schoonmaakbedrijf. Vanuit de logeerkamer op Haven 13 werd het bedrijf aangestuurd. Door een gestage groei van het klantenbestand bloeide er een mooi bedrijf op, wat kon rekenen op solide opdrachtgevers, zoals bv. Van Gend & Loos, UTD, Scholengemeenschap Leeuwarden en diverse particuliere opdrachtgevers.

Nadat ik mijn opleiding had afgerond, deed ik mijn intrede in 1985 in het bedrijf. Mijn doel was de ingeslagen weg door te zetten, het bedrijf bleef gestaag doorgroeien. Er werden respectabele opdrachtgevers aan het lijstje toegevoegd als Kamer van Koophandel, ABN Leeuwarden, IHN Leeuwarden en Brinks-Nedlloyd Drachten.

In 1996 had (wijlen) mijn broer Marco z’n studie afgerond en deed hij ook zijn intrede in het bedrijf. In 1999 besloten mijn ouders een stapje terug te doen, Marco en ik namen het bedrijf over, we gingen verder als Schoonmaakorganisatie Gebroeders Langeberg BV. Marco heeft tot 2004 deel uitgemaakt van onze organisatie, door afnemende gezondheid moest hij zich toen noodgedwongen terugtrekken. Vanaf dat moment organiseer ik, samen met mijn collega Folkert Kort, vanuit ons kantoor in de loods (Haven 14) alle voorkomende werkzaamheden.

Het werkgebied van onze organisatie heeft zich uitgebreid tot ver buiten Friesland, voor enkele opdrachtgevers, zoals Clafis Ingenieus, NSecure, Prorail, AbVakwerk, reizen we het gehele land door.

 
Inmiddels zijn we 50 jaar later, het is 2018. Ik ben er trots op, en dankbaar voor, dat onze medewerkers en ikzelf na al die jaren nog steeds ons beste beentje voorzetten,  om onze opdrachtgevers naar wens te kunnen en mogen bedienen!

 

Met vriendelijke schoonmaakgroet,

Anton Langeberg