Polis zoek

Geregeld komen wij tegen dat nabestaanden een polis niet kunnen vinden, onderstaande kan je helpen.

Zoekservice oude polissen
Wat als je niet weet of de overledene een (oude) uitvaartpolis had lopen?  Wat als je niet weet waar je met een oude polis naar toe moet voor een uitkering? Deze pagina helpt je op weg.

Polis van overledenen zoeken

Je weet zeker dat je een levensverzekering hebt afgesloten, maar de polis? Niet te vinden.
Of je vader is overleden en je weet eigenlijk niet hoe hij het geregeld had. Je hoorde hem weleens over de verzekering, maar zijn polisblad zit niet in de map met andere papieren. In beide gevallen kun je laten uitzoeken of er een verzekering is, én bij welke verzekeraar.

Het Verbond van Verzekeraars heeft een zoekservice voor polissen
Op deze website kun je een aanvraag doen. Voorwaarde is wel dat je eerst zelf hebt geprobeerd om uit te zoeken of en waar er nog een polis loopt. Heb je bijvoorbeeld een polis waarop de naam van een verzekeraar staat? Bel die dan eerst even op.

Op de website van het Verbond van Verzekeraars staan bijna alle Nederlandse
verzekeraars op een rijtje. Bestaat de verzekeraar inmiddels niet meer? Dan kun je de rechtsopvolger achterhalen via de Informatiedesk van De Nederlandsche Bank.
Deze Informatiedesk is te bereiken via: emailadres info@dnb.nl 
of via telefoonnummer 0800 020 1068 (gratis).

Polissen van overledenen niet te vinden?
Als je zeker wilt weten of de overledene was verzekerd, kun je een digitale aanvraag voor een onderzoek indienen. Het Verbond vraagt de deelnemende verzekeraars of de persoon in kwestie verzekerd was. Lees de spelregels goed door voordat je een aanvraag indient.

Polissen van jezelf
Het kan gebeuren dat je een levensverzekering hebt afgesloten, maar de polis niet meer kunt
achterhalen. Bijvoorbeeld omdat je je administratie bent kwijtgeraakt door brand. Je kunt dan een digitale aanvraag voor onderzoek indienen. Het Verbond vraagt alle deelnemende verzekeraars te zoeken naar mogelijke polissen van jou. Als er een polis wordt gevonden, krijg je bericht van de verzekeraar. Hiervoor geldt wel een aantal spelregels. Zo mag alleen jijzelf naar jouw polissen zoeken, of je curator of bewindvoerder die door de rechtbank is benoemd. En je kunt een aanvraag alleen digitaal doen. Lees alle spelregels goed door voordat je een aanvraag indient.

 Wil je ook lid worden van onze Uitvaartvereniging, neem dan contact met ons op:
 Voor slechts € 22,50 per jaar ben je lid. Wij zijn er ook voor jou!

 Info: Reduzum.com – voorzieningen – uitvaartvereniging
 Mail:
uitvaartver.dle@gmail.com, Je mag ook bellen: 0566-602239 / 06-55471194