Gymnastiekvereniging

Gymnastiekvereniging Stânfries
www.gymnastiekstanfries.nl
gvstanfries@outlook.com


Gymvereniging Stanfries start weer!

Hieronder vind je het lesrooster seizoen 2022-2023.
De lessen worden wekelijks gegeven, met uitzondering van de schoolvakanties.
Alle lessen vinden plaats in de gymzaal in Reduzum.

Les Dag Tijd Leiding
Gym kinderen 6 – 12 jaar donderdag 15:00 – 16:00 uur Marije en Lieke
Peuter- en kleutergym donderdag 16:00 – 16:45 uur Marije en Lieke
Bewegen voor ouderen woensdag 9:00 – 10:00 uur Rianne

Wat gaan we doen?
Voor de peuters en de kleuters

Dat wow-effect. Dat doet een peuter en kleuter goed. Want daardoor gaan ze in zichzelf geloven. En durven ze elke keer weer een klein beetje meer. Door gymnastiek worden de motorische vaardigheden verbeterd. Spelenderwijs wordt kennis gemaakt met gymtoestellen, ritme en balspellen. Niet alleen de gymles wordt leuker. Spelen in de speeltuin gaat makkelijker en door krachtontwikkeling wordt zwemmen ook steeds leuker.

Peuters en kleuters leren vooral door van elkaar af te kijken. Dus samen naar gymnastiek zorgt voor net dat stapje extra uitdaging voor de allerkleinsten. En het sociale aspect mogen we ook niet vergeten. Bij gymnastiek leer je elkaar te helpen en wordt er natuurlijk veel samen gespeeld.

Voor de kinderen

Leren en durven bewegen! Dat is de basis van gymnastiek.

Kinderen vergroten hun motorische vaardigheden door te doen! En wel onder begeleiding van professionals. Marije weet als geen ander wat goede motorische vaardigheden je brengen en gebruikt dit in haar korfbal carrière op nationaal niveau. Gymnastiek is de basis van een goede motoriek. Door als kind goed te leren bewegen heb je je leven lang profijt. Bijvoorbeeld door de sterke basishouding die je hebt ontwikkeld en die jou fit houdt in het dagelijks leven.

Voor de senioren
De les Bewegen voor ouderen is een les vol pit en plezier. Mét elkaar, maar ook zelf aan de slag, onder motiverende aanmoediging van Rianne. Alle spiergroepen komen aan bod, zodat jij ervoor zorgt dat jouw lichaam het dagelijkse leven aan kan. Door onder begeleiding te bewegen, leer je ook een goede houding aan waardoor blessures bij bijvoorbeeld het onderhouden van de tuin voorkomen kunnen worden. Daarnaast is het sociale contact tijdens of na de lessen ook heel waardevol!

Hieronder vind je de tarieven per persoon per maand. In de maanden juli en augustus vinden er geen lessen plaats en wordt er geen contributie betaald.

Les Contributie per persoon per maand
Peuter- en kleutergym 14,00 euro
Gymnastiek 6 – 12 jaar 14,00 euro
Bewegen voor ouderen 22,50 euro

Sporten met subsidie
Sporten moet voor iedereen mogelijk zijn. Voor financiële ondersteuning bij sporten voor kinderen is er het jeugdfonds sport en cultuur. Meer informatie is te vinden op www.jeugdfondssportencultuur.nl

Volg ons via de website en social media
Er volgt natuurlijk nog veel meer leuke informatie! Kijk vooral op onze nieuwe website: www.gymnastiekstanfries.nl en volg de Facebookpagina Gymnastiek Stanfries.

 

Gymnastiek nieuws