Gymnastiek nieuws

Gymnastiekvereniging Stânfries
www.gymnastiekstanfries.nl
gvstanfries@outlook.com


Bewegen voor ouderen

Warm, droog en gezellig met elkaar in beweging! Elke woensdagochtend sporten de senioren van Gymnastiekvereniging Stânfries in de gymzaal in Reduzum. Met onder andere balsporten en circuittraining.

De senioren hebben kennis gemaakt met de tumblingbaan en waren enthousiast! Een leuke extra aanvulling op de afwisselende lessen. Een reactie: “het lijkt alsof je op sneeuw loopt”.

Doe mee aan de les en oefen in een veilige omgeving en werk aan uw eigen gezondheid!

U bent altijd welkom voor een gratis proefles.
De contributie bedraagt 22,50 euro per maand en de lessen zijn van herfst tot lente. Zo kunt u uw eigen buitenactiviteiten weer fit oppakken zodra het zonnetje weer begint te schijnen.

Zeer geslaagde gastles tumbling en Flikflakker
Vrijdag 9 december heeft Sjaak Kalverboer een gastles tumbling en Flikflakker op de OBS Trije Doarpen Skoalle verzorgd. Voor groep 3 tot en met 8 was er een gezellige les in de gymzaal. Het nieuwe materiaal werd met veel plezier gebruikt.
De gastles is een initiatief van de gymnastiekvereniging Stanfries om op deze manier de kinderen kennis te laten maken met tumbling en Flikflakker.

Sjaak Kalverboer
Sjaak Kalverboer is jarenlang gymnastiekdocent geweest binnen het basisonderwijs. Ook was Sjaak tot voor kort eigenaar en beheerder van Sportcentrum de Weyver in Hoogwoud. Sinds 2020 woont hij samen met zijn vrouw Maartje Schuurmans in Reduzum. Sjaak heeft enorm veel ervaring in het geven van turnlessen aan jongens en meiden op een hoog niveau.

Bij de doorstart van de gymnastiekvereniging heeft het toenmalige interim bestuur al vaak met Sjaak en Maartje gesproken voor tips en feedback. Nu Sjaak het Sportcentrum heeft verkocht is er voor hem meer (vrije) tijd, zodat hij tot het bestuur van Stanfries is toegetreden.
Wil je ook eens meedoen? Kijk voor informatie op: www.gymnastiekstanfries.nl


Gedeputeerde Douwstra op bezoek bij GV Stânfries

Gymnastiekvereniging Stânfries uit Reduzum heeft in 2021 een doorstart gemaakt. In een jaar tijd is de vereniging gegroeid van 20 naar meer dan 40 leden.

Om het lesaanbod voor zowel leden als trainers aantrekkelijk te houden, heeft de vereniging geïnvesteerd in een tumblingbaan. De aanschaf van de tumblingbaan is ondersteund door een drietal fondsen; het Hilverdafonds, het Tsjerkefûns en het provinciale Iepen Mienskip Fûns (IMF). Namens het Tsjerkefûns en het IMF kwamen op 1 december Siep van Lingen en Gedeputeerde Douwstra de tumblingbaan officieel in gebruik nemen.

Sinds de start van het huidige seizoen trainen de leden van GV Stânfries dus op de tumblingbaan. Een tumblingbaan is een lange verende gymmat waar jong en oud op een veilige en leuke manier gym- en turnoefeningen kunnen doen. Gymnastiekvereniging Stânfries is erg blij met de steun vanuit de drie fondsen waardoor de doorontwikkeling van de vereniging mogelijk is gemaakt. Onder andere gedeputeerde sport Friso Douwstra neemt een kijkje bij de tumblingbaan: “Dit soort initiatieven zijn belangrijk om de samenwerking en het behoud van sportvoorzieningen in de Friese dorpen te behouden en te versterken. Daar draagt het IMF graag aan bij”.

Na aanschaf van de tumblingbaan heeft leverancier Sidijk B.V. uit Heerenveen laten weten het enthousiasme van de vereniging te willen belonen met het sponsoren van aanvullend materiaal. De vereniging hoopt hiermee de samenwerking met andere verenigingen in de omgeving een boost te kunnen geven. “De tumblingbaan is ook bij uitstek geschikt om vormen van samenwerkingen op te zoeken, zoals de clinics die de vereniging in samenwerking met OBS Trije Doarpen Skoalle organiseert”, aldus voorzitter Rianne Glerum.


10 december 2022
Wist je dat?

 • We sinds dit seizoen een tumblingbaan hebben?
 • Een tumblingbaan een lange verende mat van 10 meter is?
 • Je op een tumblingbaan veilig en makkelijk allerlei gym- en turnoefeningen kan doen?
 • De kinderen van Gymnastiekvereniging Stânfries al een aantal lekker hebben kunnen sporten op de tumblingbaan?
 • Deze tumblingbaan donderdag 1 december officieel in gebruik wordt genomen?
 • Gedeputeerde Friso Douwstra van Provincie Fryslân en Siep van Lingen namens het Tsjerkefûns dan langskomen om ons te feliciteren en de kinderen in actie te zien?
 • We zonder het Tsjerkefûns, het Hilverdafonds en het Iepen Mienskipfuns (provincie Fryslân) deze baan niet hadden kunnen aanschaffen?
 • We deze drie fondsen heel dankbaar zijn voor hun bijdrage?
 • Je elke donderdag van 15:00 tot 16:00 uur kunt gymmen als je tussen de 6 en 12 jaar oud bent?
 • De jongste kinderen van 2 tot 6 jaar gymmen van 16:00 uur tot 16:45 uur en er tijdelijke een wachtlijst(je) is voor deze groep?
 • De senioren elke woensdagochtend van 9:00 – 10:00 uur sporten in de gymzaal?
 • Je eerder senior bent dan dat je zelf denkt. En sporten altijd goed is, op elke leeftijd.
 • De jongste senior 67 is en de oudste 85?
 • We een Algemene Leden Vergadering hebben gehouden op 1 november?
 • De opkomst bij de ALV heel goed was.
 • De gymvereniging nu een écht bestuur heeft en geen interim meer is?
 • Het bestuur mooie tips en tops heeft kunnen meenemen uit deze ALV.
 • De vereniging nu meer dan 40 leden telt?
 • Wij ook een website hebben? www.gymnastiekstanfries.nl    


4 oktober

De gymlessen zijn weer gestart!
Elke donderdag zijn er twee lessen in de gymzaal:
15:00 – 16:00 uur kinderen van 6 – 12 jaar
16:00 – 16:45 uur peuters en kleuters 2 – 5 jaar

Elke woensdagochtend in de gymzaal:

9:00 – 10:00 uur Bewegen voor ouderen

Bij deze lessen is er aandacht voor fit blijven, mobiel blijven en op een goede manier bewegen. Er is veel aandacht voor een goede houding en plezier in bewegen. Ook is het sociale contact in de wintermaanden een goede reden om mee te doen.

U bent altijd welkom voor een gratis proefles.
De contributie bedraagt 22,50 euro per maand.

De gymnastiekvereniging heeft twee nieuwe gymtoestellen! Een tumblingbaan is een lange gymmat met lucht waar veel verschillende oefeningen op gedaan kunnen worden door kinderen van alle leeftijden. De Flikflakker is een gymkussen voor bepaalde turnoefeningen zoals de flikflak. 

Marije Visser geeft de lessen met hulp van Lieke van den Bosch.
Uw kind is altijd welkom voor een gratis proefles.
De contributie bedraagt 14 euro per maand.

Voor financiële ondersteuning bij sporten voor kinderen is er het jeugdfonds sport en cultuur. Meer informatie is te vinden op www.jeugdfondssportencultuur.nl 


Het nieuwe gymseizoen staat voor de deur!
Na de geslaagde activiteitendag met gym, suppen en yoga zijn we heel tevreden de vakantie in gegaan. Gymnastiekvereniging Stanfries sloot een mooi seizoen af met gymles voor drie leeftijdsgroepen en twee leuke activiteiten voor het hele dorp aan het begin en het einde van het seizoen. De voorbereidingen voor het nieuwe seizoen waren daarnaast alweer in volle gang.

Een nieuwe tumblingbaan!
Met dank aan het Hilverdafonds, het Tsjerkefûns en het Iepen Mienskip Fonds van Provincie Fryslân kan gymnastiekvereniging Stanfries een tumblingbaan aanschaffen! Dit is geweldig nieuws voor de vereniging en de kinderen en senioren die wekelijks in de gymzaal gymles hebben. Een tumblingbaan is een hele lange gymmat met lucht erin en biedt nog meer uitdaging voor onze leden. Binnenkort lees je hier meer over!

Start lessen september 2022
In september starten de gymlessen. De lesdagen en lestijden zijn ongewijzigd.
Les voor senioren op woensdagochtend: start 28 september
Van 9:00 uur tot 10:00 uur is er Bewegen voor ouderen in de gymzaal in Reduzum. Deze les start op 28 september. Elke woensdagochtend traint een groep senioren onder begeleiding van een trainer. De les Bewegen voor ouderen is geschikt voor iedereen die vitaal oud wil worden. Alle spiergroepen komen aan bod, wat ervoor zorgt dat jouw lichaam het dagelijkse leven aan kan. Maar ook de sociale kant van gymnastiek is belangrijk: samen de dag fit starten. Loop gerust eens binnen om een kijkje te nemen of een uurtje mee te doen!

Lessen voor kinderen op donderdagmiddag: start 8 september
Van 15:00 uur tot 16:00 uur is er gymles voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar.
Van 16:15 tot 17:00 uur is er gymles voor de jongsten van 2 tot en met 5 jaar.
Deze gymlessen worden gegeven door Marije Visser met ondersteuning van Lieke van den Bosch. Kinderen vergroten hun motorische vaardigheden door te doen! Gymnastiek is de basis van een goede motoriek. Door als kind goed te leren bewegen heeft je kind een leven lang profijt. Bijvoorbeeld door de sterke basishouding die is ontwikkeld en die jouw kind fit houdt in het dagelijks leven. De les bestaat uit een combinatie van oefeningen op de vloer, gymtoestellen en spelvormen. Elk onderdeel vraagt weer andere motorische vaardigheden, maar bij alle onderdelen is sociaal contact heel belangrijk.
Wil je eens meedoen met een van deze lessen? Geef dit dan door via de mail: gvstanfries@outlook.com of loop eens binnen bij een les. Kijk voor meer informatie op www.gymnastiekstanfries.nl. Een proefles is altijd gratis en vrijblijvend.

Groeten, bestuur gymvereniging Stanfries