Gymnastiek nieuws

Gymnastiekvereniging Stânfries
www.gymnastiekstanfries.nl
gvstanfries@outlook.com


Het nieuwe gymseizoen staat voor de deur!
Na de geslaagde activiteitendag met gym, suppen en yoga zijn we heel tevreden de vakantie in gegaan. Gymnastiekvereniging Stanfries sloot een mooi seizoen af met gymles voor drie leeftijdsgroepen en twee leuke activiteiten voor het hele dorp aan het begin en het einde van het seizoen. De voorbereidingen voor het nieuwe seizoen waren daarnaast alweer in volle gang.

Een nieuwe tumblingbaan!
Met dank aan het Hilverdafonds, het Tsjerkefûns en het Iepen Mienskip Fonds van Provincie Fryslân kan gymnastiekvereniging Stanfries een tumblingbaan aanschaffen! Dit is geweldig nieuws voor de vereniging en de kinderen en senioren die wekelijks in de gymzaal gymles hebben. Een tumblingbaan is een hele lange gymmat met lucht erin en biedt nog meer uitdaging voor onze leden. Binnenkort lees je hier meer over!

Start lessen september 2022
In september starten de gymlessen. De lesdagen en lestijden zijn ongewijzigd.
Les voor senioren op woensdagochtend: start 28 september
Van 9:00 uur tot 10:00 uur is er Bewegen voor ouderen in de gymzaal in Reduzum. Deze les start op 28 september. Elke woensdagochtend traint een groep senioren onder begeleiding van een trainer. De les Bewegen voor ouderen is geschikt voor iedereen die vitaal oud wil worden. Alle spiergroepen komen aan bod, wat ervoor zorgt dat jouw lichaam het dagelijkse leven aan kan. Maar ook de sociale kant van gymnastiek is belangrijk: samen de dag fit starten. Loop gerust eens binnen om een kijkje te nemen of een uurtje mee te doen!

Lessen voor kinderen op donderdagmiddag: start 8 september
Van 15:00 uur tot 16:00 uur is er gymles voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar.
Van 16:15 tot 17:00 uur is er gymles voor de jongsten van 2 tot en met 5 jaar.
Deze gymlessen worden gegeven door Marije Visser met ondersteuning van Lieke van den Bosch. Kinderen vergroten hun motorische vaardigheden door te doen! Gymnastiek is de basis van een goede motoriek. Door als kind goed te leren bewegen heeft je kind een leven lang profijt. Bijvoorbeeld door de sterke basishouding die is ontwikkeld en die jouw kind fit houdt in het dagelijks leven. De les bestaat uit een combinatie van oefeningen op de vloer, gymtoestellen en spelvormen. Elk onderdeel vraagt weer andere motorische vaardigheden, maar bij alle onderdelen is sociaal contact heel belangrijk.
Wil je eens meedoen met een van deze lessen? Geef dit dan door via de mail: gvstanfries@outlook.com of loop eens binnen bij een les. Kijk voor meer informatie op www.gymnastiekstanfries.nl. Een proefles is altijd gratis en vrijblijvend.

Groeten, bestuur gymvereniging Stanfries