Koersbal

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Henk Krans
Houtstek 13
9008 TW Reduzum
tel. 0566-602609
h.krans@planet.nl

 


In Reduzum spelen wij op maandagmorgen en op donderdagmorgen van kwart voor tien (09:45 uur) tot ongeveer half twaalf in het lokaal bij de kerk. Op donderdagmorgen spelen we net zo lang tot we de 40 speeldagen vol hebben.
We spelen een onderlinge competitie. De competitie is per persoon, en loopt van oktober t/m maart van het volgend jaar. Natuurlijk drinken we ook samen een bakje koffie.
De contributie is € 15.00 en voor de koffie € 1.00. Het koffiegeld word gebruikt om zaalhuur te kunnen betalen

Koersbal is een spel dat met 4 zwarte en 4 gele ballen en een klein wit balletje (de jack) wordt gespeeld op een groene viltmat van 2 bij 8 meter. De ballen, van massief kunststof, zijn zo gemaakt dat het zwaartepunt van een bal iets naast het middelpunt ligt waardoor de bal, als hij naar de jack wordt gerold, een boogvormige lijn volgt: de bal koerst
Een team koersballers bestaat bijvoorbeeld uit 6 personen.
Steeds spelen 2 willekeurige personen (een paar) tegen twee andere personen.
Het kan ook 1 tegen 1 (single) gespeeld worden.
Speelt men het spel geconcentreerd dan zit het vol verrassingen.

Koersbal is niet moeilijk, de spelregels zijn eenvoudig. Hierdoor kan koersbal door iedereen gespeeld worden, vaak ook door iemand met een lichamelijke beperking.

Koersbal is geschikt voor alle leeftijden, dus ook jongeren zijn van harte welkom. Hoewel koersbal meer is dan een bewegingssport voor de ouder wordende man en vrouw, wordt het voornamelijk gespeeld door 50 plussers.

Koersbal is een fijne sport om te spelen. Het is leuk bezig te zijn en gelijktijdig de sociale contacten onderhouden. Men ontmoet mensen van eigen leeftijd, krijgt nieuwe kennissen en er ontstaan nieuwe vriendschappen.

 

Gedeeltelijk geciteerd uit “Stichting Drents Overleg Koersbal”
Wilt U mee eens mee doen? Dan kunt U zich opgeven bij Henk Krans. tel: 0566-602609.