Korfbal

Korfbalvereniging Mid-Fryslân
Secretariaat: Afke Zijlstra
e-mail adres: afke@kvmidfryslan.nl
Website: www.kvmidfryslan.nl


Korfbalvereniging Mid-Fryslân is ontstaan door een samenwerking tussen de al bestaande korfbalverenigingen Stânfries (Reduzum) en Marfûgels(Grou). De samenwerking had als doel om een topsportmodel te ontwikkelen met ruimte voor top-, wedstrijd- , maar ook breedtekorfbal.  Naast de bestaande verenigingen is een omni-vereniging opgericht, waarin de mogelijkheid bestaat om in een team zowel leden van Stânfries als van Marfûgels te laten spelen.

Stânfries werd opgericht op 2 juni 1947. Het laatste jaar als zelfstandige vereniging (2005) promoveert Stânfries in de zaal naar de hoofdklasse. Het jaar daarop neemt K.V Mid-Fryslân in deze klasse deel aan de competitie.

Inmiddels bestaat de vereniging uit +/- 250 leden verdeeld over de dorpen Akkrum, Grou, Reduzum en Warten en in totaal spelen er ongeveer 25 teams in de competitie onder de naam Mid-Fryslân, verdeeld over deze 4 locaties.

KV Mid-Fryslân is een voorbeeld voor samenwerking van verengingen in dorpen en wijken, gebaseerd op de ambitie om topsport te faciliteren gebaseerd op een brede basis van breedtesport.
De eerste selectie van KV Mid-Fryslân heeft één jaar mogen deelnemen aan de Ereklasse op het veld; het hoogst haalbare niveau in Nederland.  Momenteel komen ze uit in de Hoofdklasse.

Nijs kuorbalferiening