Sportnieuws


19 september 2021

Deze week zijn de groepslessen in ons buitenfitnesspark begonnen! Zowel op dinsdag- als vrijdagochtend kan er van 09.30-10.20 uur en van 10.30-11.20 uur getraind worden onder leiding van personal trainer Yfke Jellesma. Een groepje Redústers is al fanatiek begonnen en traint 1 of 2 keer per week, allen van 09.30-10.20 uur. Een goed begin natuurlijk maar wat dit groepje en Yfke betreft nog maar het halve werk. Want wat zou het leuk zijn wanneer er nog meer ‘versterking’ komt. Voor meer info outdoorfitnessreduzum@outlook.com.


Buitenfitness: start groepslessen!

Het is al weer een flinke tijd geleden dat het buitenfitnesspark in gebruik werd genomen door burgemeester Buma. Vanwege verschillende omstandigheden zijn we er helaas nog steeds niet aan toe gekomen om een programma met begeleide activiteiten op te zetten. Maar nu corona ons qua sporten niet of nauwelijks meer in de weg zit, starten we met het aanbieden van groepslessen!

Trainingstijden en -inhoud

Vanaf dinsdag 14 september kan er namelijk op 4 momenten per week onder begeleiding van personal trainer Yfke Jellesma getraind worden.

De sportlessen zijn in overleg met Yfke gepland op dinsdag en vrijdag van 09.30 – 10.20 uur en van 10.30 – 11.20 uur. Afhankelijk van de belangstelling en groepsgrootte wordt na verloop van tijd bekeken met welke van deze 4 sportlessen structureel doorgegaan wordt.

Yfke besteedt in haar lessen aandacht aan oefeningen ter verbetering van de lenigheid, rompstabiliteit, balans, uithoudingsvermogen en kracht maar ze verwerkt in jouw persoonlijke trainingsprogramma ook oefeningen die de reactiesnelheid ten goede komen.

Aanmelden hoeft niet maar mag wel

Mocht je onder persoonlijke begeleiding willen trainen en je algemene fitheid willen verbeteren, dan ben je van harte welkom! Kom vrijblijvend kennismaken met ons buitenfitnesspark en met Yfke. Aan deelname zijn géén kosten verbonden.

Aanmelden voor de (eerste) training(en), waarin ook het gebruik van de app uitgelegd wordt zodat je die bij trainingen zonder Yfke kunt gebruiken, hoeft niet. Maar omdat Yfke het wel fijn vindt te weten op hoeveel personen ze ongeveer kan rekenen, mag het natuurlijk wel. Wil je laten weten dat en op welke tijd(en) je komt dan doe je dat via outdoorfitnessreduzum@outlook.com.

Namens Yfke, graag tot ziens op 14 en/of 17 september!


Looptraining Reduzum

Je bent al wat aan het hardlopen, maar vindt het niet leuk om steeds alleen op pad te gaan. Je loopt al, maar wilt je techniek en prestaties verbeteren. Of je wilt simpelweg lekker buiten sporten en je gezondheid, conditie en leefstijl verbeteren. Bij de looptrainingen in Reduzum train je op een gezellige en ontspannen manier, waar veel aandacht is voor looptechniek en op leuke manier bezig zijn met hardlopen. Ieder traint op zijn eigen niveau waarbij niet de nadruk ligt niet op snelheid, afstand en presteren, maar gezond en ontspannen sporten.

Wanneer:

De groepen starten vanaf 9 september in Reduzum, trainingstijden zijn:

  • Donderdagavond van 19.30-20.30 (start 9 september)
  • Vrijdagochtend van 9.00-10.00 (start 10 september)

Voor wie:

Je bent 16 jaar en ouder en bent een recreatieve loper die minimaal 3 km achter elkaar kan hardlopen. Je vindt het leuk om in een groep te gaan trainen waar het gaat om sporten met elkaar, plezier hebben en technisch goed leren hardlopen. Maar waar hard trainen zeker ook gedaan wordt, op eigen niveau.

(De training is niet geschikt voor prestatielopers of als je (weer) wilt beginnen met hardlopen. Mocht je interesse hebben als prestatieloper of wil je beginnen met hardlopen, neem dan ook gerust contact met mij op naar andere mogelijkheden qua trainingsaanbod)

Kosten:

De kosten zijn €85,- per kwartaal.

Trainer:

Ik ben Nynke Velds. Ik woon in Reduzum aan de Haedstrjitte 80. Als dochter van een hardlooptrainster was ik al vroeg op de atletiekbaan te vinden. Hardlopen is een sport die ik al 30 jaar met veel plezier beoefen en ook onderdeel van mijn werk heb gemaakt. Als runningtherpeut begeleid ik mensen met lichamelijke en psychische klachten, waarbij o.a. hardlopen als middel wordt ingezet om mensen te helpen fitter te worden of te blijven en waarbij hardlopen ingezet wordt om ziekteverzuim te voorkomen.

Doe je mee!

Geef je op voor de looptraining mail mij op: wjukadvies@outlook.com Bellen of WhatsApp op telefoonnummer: 0613001984

Ook voor vragen over de trainingen kun je altijd contact met me opnemen.