Sportnieuws

U kunt weer loten kopen van de grote clubactie! De actie loopt dit jaar van 19 september tot eind november. Net als alle andere jaren gaat 80% van de opbrengst naar de bij de sportstichting aangesloten sportclubs: kaatsen, korfbal, gymnastiek, volleybal, ijsclub en tennis. En dit jaar voor het eerst: ook naar QlubbRed. Wilt u een kans maken op mooie prijzen en tegelijkertijd ons steunen? Ga dan naar
https://clubactie.nl/lot/sportbelangen-reduzum-e.o./10379595
of scan deze QR-code:

U komt dan terecht op onze online-verkooppagina, waar u aangeeft hoeveel loten u wilt kopen, naar welk mailadres de loten gestuurd moeten worden en via welke bankrekening u wilt betalen.
In verband met corona komen wij dit jaar niet bij u aan de deur.
Steun onze clubs dus online en maak op deze manier kans op een van de ruim 300.000 prijzen, waaronder de hoofdprijs van 100.000 euro. Zie verder https://www.clubactie.nl/lotenkopers/prijzen-uitslag/. De trekking vindt plaats op 9 december.


Start to Run!!

Wil je beginnen met hardlopen?

In 12 weken krijg je een hardloopcursus waar je op een verantwoorde manier leert hardlopen. Aan het eind van de cursus kan je 30 minuten non-stop hardlopen. En het leukste is: je doet het niet alleen!

Wat leer je:

In de hardloopcursus leer je:

 • 30 minuten achter elkaar hardlopen
 • Wat een juiste loophouding en hardloop techniek is
 • Welke krachtoefeningen je kan doen om beter te kunnen hardlopen
 • Wat je hardlooptempo is
 • En hoe je blessures kan voorkomen
 • Hoe een goede ademhaling kan helpen bij het hardlopen
 • Vooral veel plezier hebben in hardlopen!

Voor wie:

Iedereen vanaf 16 jaar en ouder die op een verantwoordelijke manier wil starten met hardlopen.

Wanneer:

De groepen starten vanaf 22 september 2020 in Reduzum, trainingstijden zijn:

 • Dinsdagavond van 19.30-20.30
 • Donderdavond van 19.30-20.30
 • Vrijdagochtend van 9.00-10.00

Kosten:

 • €100,- voor 12 weken 1x p.w. onder begeleiding trainen*
 • €150,- voor 12 weken 2x p.w. onder begeleiding trainen*

(*Je ontvangt ook per week een extra training die je individueel kunt doen)

De trainer:

Ik ben Nynke Velds. Ik woon in Reduzum aan de Haedstrjitte 80 samen met mijn man en mijn dochters Bente en Maren. Als dochter van een hardlooptrainster was ik al vroeg op de atletiekbaan te vinden. Hardlopen is een sport die ik al 30 jaar met veel plezier beoefen en ook onderdeel van mijn werk heb gemaakt. Door mijn werk als bedrijfmaatschappelijk werker en runningtherpeut weet ik dat bewegen erg goed is en daardoor lichamelijke en psychische klachten kan verminderen. Door het lopen versterk je niet alleen je hart- en vaatstelsel en daarmee je gezondheid, maar breng je vooral ook je gedachten tot rust. Wetenschappelijk onderzoek laat overtuigend zien dat regelmatig bewegen bijvoorbeeld door een rustige duurloop de mens goed doet. Het brengt een aantal processen in ons lichaam op gang die stoffen produceren waardoor we ons prettiger gaan voelen.

Doe je mee!:

Geef je op voor 18 september 2020 via:

wjukadvies@outlook.com

Bellen of WhatsApp op telefoonnummer:

0613001984